Ugrás a tartalomra

Megerősítik a biztonsági intézkedéseket a nagy-britanniai mecsetek környékén

2019.03.15
19:08
2024.03.19
08:45
Forrás
MTI
Megerősítik a biztonsági intézkedéseket a nagy-britanniai mecsetek környékén a 49 halálos áldozatot követelő új-zélandi kettős terrortámadás hatására – jelentette be pénteken a brit rendőrség.

„Növeljük a járőrök számát a mecsetek körül, valamint jelenlétünket minden vallási közösség közelében. A szélsőségesség minden formáját nagyon komolyan vesszük” – írta közleményében Neil Basu, a londoni rendőrség terrorelhárító részlegének vezetője.

Aggodalmat váltott ki franciaországi muzulmán vezetők részéről is a merényletsorozat, ezért az ottani hatóságok is bejelentették, hogy megerősítik a muzulmán vallási helyek körüli biztonsági intézkedéseket.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Francois Mori

A párizsi nagy mecset közleményben ítélte el a „szörnyű merényletet”, és azt kérte „minden hívőtől, bárhol is legyenek, hogy legyenek elővigyázatosak a vallási feladataik teljesítésekor”.

Nagy-Britannia
mecset
terrortámadás

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.