Ugrás a tartalomra

Mintegy kétszáz gyermek vett részt az első TSC Labdarúgó Akadémia Tornán

2019.03.16
10:15
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
A topolyai TSC, valamint alközpontjainak 2008-as korosztálya mérkőzött meg egymással. Az U11-es tornát a belgrádi magyar nagykövetség támogatta.

Hatalmas volt a küzdelem a TSC Labdarúgó Akadémia pályáján.

Bózsity Patrik, FK Bajsa: „Topolya sajnos megvert minket, de a többit, amit bírtunk, azt megnyertük, és nagyon büszke vagyok a csapatomra és magamra is.”

Drašković Danijel, TSC, Topolya: „Tizenhárom fordulót játszottunk végig. Nyilván mindannyian a csapatomból imádjuk, amikor ilyen tornák vannak, és nem könnyű, megmondhatom.”

A TSC 16 alközpontjából 14 vett részt a tornán, két csapat egy országos kupán a döntőbe került, ezért nem lehetett jelen.

Zsemberi János, elnök, TSC: „Van egy nagyon komoly sportjelentősége is, hogy először összeszedtük a gyerekeket, nézzük a tehetséges játékosokat, ők ismerkednek egymás között, ez mindenféleképpen olyan dolog, amit a jövőben is meg fogunk szervezni. Még szebb és az egésznek az apropója, hogy ezt március 15-e alkalmából csináljuk.”

Az ünnepi sporteseményt Szentgyörgyi Klára, a belgrádi Collegium Hungaricum igazgatója nyitotta meg: „Ahhoz, hogy egy ilyen ünnepet mindenki átérezzen, úgy döntöttünk, hogy most a gyerekekkel együtt fogjuk ünnepelni, nem koszorúzással, természetesen volt koszorúzás is, de az ünnep másnapján megrendezzük ezt a tornát, nagyon remélem, hogy ennek most már hagyománya alakul ki.”

Sok az ifjú feltörekvő reménység - mondta a rendezvényen Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete: „Az egyik edző úgy küldte a pályára csapatát, hogy játsszatok és érezzétek jól magatokat, és azt gondolom, hogy ez akár a mai napnak a mottója is lehetne, hogy a gyerekek játsszanak, és érezzék jól magukat. Az én tapasztalatom a mai nappal kapcsolatban az, hogy rengeteg tehetséges srácot láttam és nagyon remélem, hogy néhány év leforgása múlva majd nagyon komoly csapatokban fogjuk őket viszont látni.”

A finálét a topolyai és a cservenkai csapat játszotta, a gól nélküli kiegyenlített harcot végül a büntetőrúgások döntötték el. A cservenkai csapat nyerte meg a tornát, második helyen a topolyai, a harmadikon pedig a bajsai csapat végzett.

Topolya
TSC Labdarúgó Akadémia

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.