Ugrás a tartalomra

A borús idő sem szegte a túrázók kedvét

2019.03.16
11:25
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
Idén is megszervezte a hagyományos tavaszváró Sándor-napi gyalogtúrát a magyarkanizsai Természetjáró Egyesület. Ezúttal Adorjánra indult a kis csapat.

A felhős, esős idő sem tántorította el a magyarkanizsai természetjárókat. Gyerekek és felnőttek egyaránt hátizsákkal indultak el a mintegy 13 kilométeres útra. Bosznai Ádám még csak 11 éves, de már korábban is vett részt hasonló gyalogtúrán: „Szeretek túrázni, és hát a társaság is jó.”

Vörös Tamás igazi túrázónak tartja magát. Kutyájával érkezett a sétára: „Túrázni szeretek jobban, tehát kerékpárral is szoktam túrázni, de a sétálás sem áll messze tőlem. Futni is eljárok, úgyhogy fejlesztem egy kicsit az izomzatomat, ez a kis bemelegítés.”

Hosszú évek óta, rendszeresen megszervezi a tavaszindító túrát a Természetjáró Egyesület. Ez alkalommal mintegy húszan indultak el a kétórás gyaloglásra. Böröc Sándor, szervező, Természetjáró Egyesület, Magyarkanizsa: „Többszörös célja van természetesen, egyrészt a barátkozás, másrészt lehet egy kicsit sport jellege is, rekreáció jellege is. Hogyha, mint csapatot nézzük, egy kis csapatépítés is, barátkozás, meg egy kicsit kint vagyunk a természetben, kimozdulunk.”

A túrázók a Tisza-menti töltésen végighaladva az adorjáni Kopó-tanyáig gyalogoltak. Az egyesület és a házigazda üdítőt és tűzrakó helyet biztosított mindenkinek.

Magyarkanizsa
gyalogtúra
Sándor-nap
Adorján

Most

12:58, Frissítve: 13:04

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.