Ugrás a tartalomra

Mogherini: Az EU szilárdan elkötelezett Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett

2019.03.18
16:42
2024.03.19
08:45
Forrás
MTI
Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője hangsúlyozta, hogy az unió változatlanul elítéli Oroszország nemzetközi jogot sértő lépését.

Öt évvel azután, hogy az Oroszország jogellenesen elcsatolta a Krími Autonóm Köztársaságot és Szevasztopol városát, az Európai Unió továbbra is szilárdan elkötelezett Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett - jelentette ki Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője. Hangsúlyozta, hogy az unió változatlanul elítéli Oroszország nemzetközi jogot sértő lépését. Mogherini aláhúzta azt is, hogy a Krím-félszigeten jelentősen romlott az emberi jogi helyzet, különösen súlyosan sérültek a krími tatárok jogai.

A Krímet egyébként a 2014-ben megtartott helyi népszavazás eredményére hivatkozva csatolták Oroszországhoz. Az ENSZ-tagállamok túlnyomó többsége nem ismerte el ennek a lépésnek a jogosságát.

Mogherini
Európai Unió
Ukrajna
Krím

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.