Ugrás a tartalomra

Ünnepélyes fogadtatásban részesítették Györe Lászlót Zentán

2019.03.18
18:31
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Hazaérkezett a zentai születésű Györe László teniszező, aki jelenleg a világranglista 31. helyén áll. A sportoló a közelmúltban nyerte meg a Rio de Janeiroban megrendezett salakpályás tenisztornát.

A mindössze huszonhárom éves, kiemelkedő eredményeket elért teniszezőt a zentai Városházán Czegledi Rudolf polgármester és a községi önkormányzat képviselői fogadták, és sajtótájékoztatót is tartottak. Györe elmondta, az elmúlt heteket a Rio de Janeiroban elért eredménynek köszönhetően élete legjobb időszakának tekinti: „Nagyon sok célomat elértem, top tízes játékost vertem meg. Megnyertem az első ATP-versenyemet, egyből az ATP ötszázast. Ezután legjobb ranglista-helyezést értem el. Amin a következő héten ismét javítani tudtam Sao Paoloban. Indian Wells-re kaptam szabadkártyát, ez sokat jelentett. Nagyon örültem neki.”

Györe László távlati tervei között az is szerepel, hogy a világranglistán a legjobb húsz teniszező közé kerüljön: „A következő versenyek mind salakon lesznek. Először Marokkóban, utána Monte-Carloban, Budapesten. Játszani fogom a salakpályás szezont itt Európában. A ranglistának köszönhetően az összes nagyobb versenyen indulni fogok. Igyekezni fogok, hogy továbbra is jól játsszak.

Az immár világhírnévnek örvendő teniszező Zenta hírnevét is öregbíti – hangsúlyozta Czegledi Rudolf polgármester: „Tulajdonképpen két hete már a Fő térre ki is került egy pannó. Ezt a Tisza Automotive gyárral közösen csináltunk. Írja rajta, hogy büszkék vagyunk rád. Ez a Lacira vonatkozott. Büszkék vagyunk rá. Büszkék vagyunk azokra sportolókra, akik kiváló eredményt érnek el.”

A sajtótájékoztatót követően Györe Lászlót ünnepélyes fogadásra invitálták, amelyet a városháza előtti parkban, a szökőkútnál tartottak meg nagyszámú érdeklődő előtt. A polgármester a helyszínen díszoklevelet adományozott a sportolónak.

Zenta
Györe László
Czegledi Rudolf

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.