Ugrás a tartalomra

Júniusban kezdik a Belgrád-Szarajevó autóút Kozma és Racsa közötti szakaszának építését

2019.03.19
17:01
Forrás
Szerbiai RTV
A Belgrád-Bijeljina-Szarajevó autópálya Kozma és Racsa közötti szakaszának kiépítése valószínűleg június második felében kezdődhet meg - nyilatkozta Aleksandar Vučić.

A szerb államfő ma Milorad Dodikkal, Bosznia-Hercegovina Elnökségének soros elnökével egyeztetett aktuális kérdésekről és az együttműködésről. Vučić azt üzente, Szerbia segíteni szeretne a beruházások serkentésében. A start-up támogatásokra Szerbia már befizetett 500 ezer eurót és még ugyanennyit szán erre a célra. A szerb elnök kijelentette, reméli, hogy hamarosan eljut Banja Lukába, ahol elbeszélgetne a pályakezdő kisvállalkozókkal. Vučić hozzátette: Szerbia több mint 8 millió 400 ezer eurót fektet be a Boszniai Szerb Köztársaság és Bosznia-Hercegovina községeinek projektjeibe. Pénzt biztosítanak óvodák építésére, egészségházak, tanintézmények és kultúrotthonok felújítására is.

Aleksandar Vučić
Milorad Dodik

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.