Ugrás a tartalomra

A magyar labdarúgó-válogatott első ellenfele Szlovákia lesz

2019.03.20
14:05
2024.03.19
08:34
Forrás
MTI
Csütörtök este kezdi meg a magyar labdarúgó-válogatott a 2020-as Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

Ellenfelük Szlovákia lesz, a meccset pedig Nagyszombatban rendezik 20:45-től. A magyarokon és a szlovákokon kívül az E jelzésű csoport tagjai még Azerbajdzsán, Wales és Horvátország. A csoportban az első két hely jelent Eb-részvételt.

A magyar válogatott az eddigi 15 kontinensviadalból mindössze három alkalommal szerepelt a tornán: 1964-ben bronzérmesként, 1972-ben negyedikként zárt, míg legutóbb 2016-ban nyolcaddöntősként búcsúzott. A jövő évi rendhagyó Eb-, ugyanis a meccseknek 12 ország 12 városa ad otthont, köztük Budapest is. A magyar fővárosban három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerül sor, amennyiben Magyarország szerepel a kontinensviadalon, úgy legalább két csoportmérkőzését hazai pályán játszaná.

Európa-bajnokság
labdarúgás
Szlovákia

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.