Ugrás a tartalomra

Napkollektorokat kap a szabadkai Sportcsarnok

2019.03.21
14:25
2019.03.21
18:17
Forrás
Pannon RTV
Folyamatban van azoknak a napkollektoroknak a beszerzése, amelyek a szabadkai Sportcsarnokhoz kerülnek. Az új rendszerrel az intézmény melegvíz-ellátását szeretnék hatékonyabbá és olcsóbbá tenni.

A klímaberendezés után hamarosan napkollektorok is beszerelésre kerülnek a szabadkai városi Sportcsarnokba, amelyek akár 40%-os energiamegtakarítást is eredményezhetnek. A beruházást tartományi pályázaton nyert vissza nem térítendő támogatásból finanszírozzák, amelynek köszönhetően új keringetőrendszert, csővezetéket és tartályt is kiépítenek.

Tamara Dimitrioski, a Stadion Kommunális Közvállalat igazgatója elmondta, hogy a 14 új berendezés elsősorban a vizesblokkok melegvízellátását biztosítja majd. Ez a sportcsarnok szükségleteinek 70-80%-át fedezi.  Kiemelte: „Ez a rendszer alternatív rendszer, ugyanis nincs minden nap napos idő. A téli időszakokban pótfűtést kell alkalmaznunk, ilyenkor majd villanyárammal fogjuk a vizet melegíteni.”

Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere szerint a város számára továbbra is kulcsfontosságú a sportlétesítmények fokozatos felújítása, korszerűsítése pályázati, minisztériumi vagy saját forrásokból is.

„Olyan feltételeket szeretnénk biztosítani az itt élő emberek számára, hogy használják ezeket a sportlétesítményeket és ezáltal hozzájáruljunk az egészséges életmódhoz. Másrészt pedig a profi sportolóknak olyan feltételeket, körülményeket szeretnénk biztosítani ezekben a sportintézményekben, amelyek lehetővé teszik azt, hogy nemzetközi versenyeken vegyenek részt és elődeik példáját követve kiváló eredményeket érjenek el.”

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy idén a bajmoki medence felújítását is tervezik.

Szabadka
Horvát Tímea

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 16:59

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 16:25

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral nevű programban általános iskolás gyerekek vehettek részt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.