Ugrás a tartalomra

Együttműködés Vajdaság és Hessen között

2019.03.21
16:46
2019.03.21
18:22
Forrás
Pannon RTV
Számos területen valósulhat meg konkrét együttműködés Vajdaság és a németországi Hessen tartomány között – hangzott el ma Újvidéken.

A közösen kivitelezhető projektekről a délelőtt folyamán Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke tárgyalt Lucia Puttrichhal, Hessen tartomány európai és szövetségi ügyekért felelős miniszterével.

A németországi Hessen tartomány és Vajdaság évek óta jó kapcsolatot ápol egymással, a közeljövőben pedig még intenzívebb lesz az együttműködés – jelentette ki Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke, miután találkozott Lucia Puttrichhal, a német tartomány európai és szövetségi ügyekért felelős miniszterével. Igor Mirović elmondta: „A miniszter mostani látogatása nagy jelentőséggel bír számunkra. Először is azt hiszem, ezt nyugodtan ki is mondhatom, közös szándékaink vannak az iránt, hogy a 2012-ben aláírt megállapodás alapján Vajdaság és a német Hessen tartomány kormánya a közeljövőben együttműködési megállapodást írjon alá.”

A két régió közötti együttműködési megállapodást még az év vége előtt aláírhatják – mondta Igor Mirović. Szerinte a tudományos és kulturális intézmények, a fejlesztési ügynökségek, illetve a környezetvédelmi intézmények között is lehetőségeket látnak az együttműködésre.

Lucia Puttrich, a német tartomány európai és szövetségi ügyekért felelős minisztere szintén pozitívan értékelte az együttműködési lehetőségeket. Elmondta: többek között a vajdasági felsőoktatási intézményekkel, illetve a Biosens Intézettel is valósulhatnak meg közös projektek. A németországi cégek Szerbiában jelenleg mintegy 50 000 embernek adnak munkát, az aláírandó együttműködési megállapodásnak köszönhetően pedig tovább nőhet a majd a befektetők száma Vajdaságban is – hangzott el a találkozót követő sajtótájékoztatón.

Hessen
Lucia Puttrich

Most

18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.
16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.