Ugrás a tartalomra

Több mint hetven programmal várja idén az érdeklődőket a Rákóczi Szövetség

2019.03.22
10:10
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke tartott előadást Szabadkán a VM4K-ban.

Az 1989 óta működő szövetség Magyarország egyik legelső és legnagyobb társadalmi szervezete. Taglétszáma meghaladja a 25 ezer főt és a Kárpát-medence minden táján működnek helyi és ifjúsági szervezetei. Csáky Csongor a Rákóczi Szövetség működését és főbb tevékenységeit mutatta be az érdeklődőknek.

A Rákóczi Szövetség a Kárpát-medence szerte működő közel 450 helyi szervezete révén számos programot valósít meg minden évben. A tervek szerint idén több mint hetven programmal várják az érdeklődőket - mondta a Csáky Csongor, a szövetség elnöke. „Ha jól számoljuk, és jól tervezzük az idei évet, akkor ez több mint 100 ezer embert érint, az újszülöttektől egészen az idősebbekig bezárólag. A fókuszban a középiskolások vannak, számukra kínáljuk a legtöbb programot, de a történelem tanárokat, az irodalom tanárokat, a reálszakos tanárokat, az egyetemistákat és számos más közösséget is támogatunk.”

A Rákóczi Szövetség elnöke elmondta, a szövetség Diákutaztatási Programja tavaly mintegy 400 középiskola 15 000 diákjának teremtett utazási lehetőséget. Csáky Csongor kiemelte, a Rákóczi Szövetség és a magyar Miniszterelnökség idén utazási pályázatot hirdetett Ferenc pápa csíksomlyói látogatása alkalmából. „Egy olyan lehetőséget hirdet a Rákóczi Szövetség, hogy azok a Kárpát-medencei fiatalok, elsősorban középiskolások, 13 és 19 év közötti fiatalok, akik úgy döntenek, hogy ellátogatnak június elsején Csíksomlyóra, a pápai misére azok egy 400 ezer forint értékű utazási keretre pályázhatnak.”

Ferenc pápa csíksomlyói látogatása kapcsán az érdeklődők a pályázatukat április 1-ig nyújthatják be a Rákóczi Szövetség honlapján.

Rákóczi Szövetség
VM4K
előadás
Csáky Csongor
Szabadka

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.