Ugrás a tartalomra

A NATO-bombázás helyi áldozataira emlékeztek Szabadkán

2019.03.24
14:03
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
A Raichle Ferenc parkban felállított emlékműnél tartották meg az eseményt.

A városban és környékén sokan kényszerültek arra, hogy elhagyják otthonaikat - mondta az eseményen Aleksandar Panić. A szervező hozzátette, napjainkban is sokan szenvednek a NATO-bombázások okozta betegségek miatt.

Aleksandar Panić, szervező: „Azért vagyunk itt, hogy megadjuk a tiszteletet annak a négy szabadkai polgártársunknak, akik Koszovóban haltak meg, akik az életüket adták a háborús műveletekben. Emlékezzünk rájuk, emlékezzünk meg ezen a napon, és emlékezzünk meg minden elkövetkező évben ebben az időpontban. Azt, ami történt, nem tudjuk elfelejteni, és nem bocsáthatunk meg, mert tőlünk soha senki nem kért bocsánatot.”

NATO-bombázás
megemlékezés
Szabadka

Most

21:59, Frissítve: 08:00

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.