Ugrás a tartalomra

A REM szabálysértési eljárást indított az SBB ellen

2019.03.26
08:40
Forrás
Szerbiai RTV
Az Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület azért indított eljárást az SBB kábelszolgáltató ellen, mert az a szabályokat megsértve a csatornalistáján hátrébb helyezte a Szerbiai RTV műsorait.

Az elektronikus médiumokra vonatkozó törvény 100-as cikkelye alapján a Szerbiai RTV három televíziós csatornája az RTS 1, RTS 2 és RTS 3 kell, hogy az első három helyen szerepeljenek a szolgáltatóknál. A törvény szerint minden változtatásról a kábelszolgáltatónak írásban kellene tájékoztatnia a REM-et, ami ebben az esetben nem történt meg áll az Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület közleményében.

Az SBB csatornalistáján most a kábelszolgáltató tulajdonában levő N1 és TV Nova S csatornák mögé helyezték át a szerbiai közmédia csatornáit. A Szerbiai RTV közleményében botrányosnak nevezte az SBB cselekedetét. Kiemelik, hogy a kábelszolgáltató először 2017-ben sértette meg a törvényt, amikor az N1 tévécsatornát első helyre tette a csatornalistában. Most pedig az új TV Nova S csatornát is a szerbiai közmédia műsorai elé helyezte.

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.