Ugrás a tartalomra

Laban erélyesen elítéli az iszlám vallású polgárok ellen irányuló matricákat

2019.03.26
19:37
2024.03.19
08:49
Forrás
Közlemény
Bogdan Laban, Szabadka polgármestere erélyesen elítéli a Szabadkai iszlám vallású polgárok ellen irányuló öntapadós matricák megjelenését - áll az önkormányzat közleményében.

A polgármester követeli a rendőrségtől, hogy mielőbb fedje fel ezt a Szabadkára és Szerbiára nézve megengedhetetlen gyűlöletbeszédet, amely veszélyezteti az alkotmányos szabadságot és rombolja Szabadka polgárainak jószomszédi és baráti kapcsolatait.

Ellenzem és mindig is ellenezni fogom a gyűlölet és ellenségeskedés bármely formáját. Szabadka egy olyan város, amelyben együttérzésben él több mint 20 nemzetiség, itt nincs helye az összeférhetetlenségnek és a gyűlöletnek - áll Bogdan Laban közleményében.

iszlám
Bogdan Laban
matrica
Szabadka

Most

18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.
16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.