Ugrás a tartalomra

Megszűnik a vatikáni női magazin

2019.03.27
02:36
2024.03.19
08:45
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV, Euronews
Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.

A szerkesztőbizottság döntését a Vatikán napilapjának havi mellékleteként megjelenő magazin április elsejére készülő számában, valamint a Ferenc pápának írt nyílt levélben tették közzé. A pápa februárban nyilvánosan is elismerte, hogy a klérus tagjai apácákat molesztáltak. 

A spanyolul, franciául és a neten angolul megjelenő kiadványt 2012-ben alapították és mind az anyalap, mind a Vatikán részéről fordulópontnak tartották a női témák kezelésében. Alapítója, Lucetta Scaraffia az egyik legkiemelkedőbb nő a Vatikánban, noha soha nem kapott fizetést a magazin vezetéséért.

Vatikán
női magazin

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.