Ugrás a tartalomra

Ferenc pápa nem engedte a hívőknek, hogy a gyűrűjét csókolják

2019.03.27
11:43
2022.05.03
21:19
Forrás
BBC
Komoly vitát kavart Ferenc pápa viselkedése hétfőn a katolikusok között.

Az egyházfő a népszerű olasz zarándokhelyen, Loretóban tett látogatása során nem engedte meg a híveknek, hogy megcsókolják a pápai gyűrűjét. A brit The Guardian összefoglalója szerint egy konzervatív katolikus oldal felkavarónak nevezte az esetet, egy másik pedig azt írta, hogy ha a pápa nem akar Krisztus földi helytartója lenni, akkor inkább távozzon az egyház éléről. A pápa támogatói szerint viszont Ferenc pápa ezzel is azt akarta mutatni, hogy ő nem egy különleges személy, csak egy egyszerű ember.

Ferenc pápa

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.