Ugrás a tartalomra

Iskolanapot ünnepelt az óbecsei Petőfi Sándor Á. I.

2019.03.28
11:12
2019.03.28
20:21
Forrás
Pannon RTV
Nem zárják be az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolát. Legalábbis most már a községi iskolahálózat kialakításával megbízott munkacsoport sem ragaszkodik ehhez.

Iskolanapot ünnepelt szerdán az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola. A 64 éves tanintézményben nemrég még attól tartottak, lakat kerül az iskolára, mivel az új községi iskolahálózat kialakításával megbízott munkacsoport javaslattervében az szerepelt, hogy szeptemberre be kell zárni a Petőfit. A fordulat a múlt héten következett be, amikor a községi tanács visszaküldte átdolgozásra a javaslatot.

Balog Virág Zsolt, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse: „Nagyon úgy néz ki, hogy megmaradunk független iskolaként, és azt hiszem, hogy ezt meg kell ma ünnepelnünk.”

Az iskola létét veszélyeztető korábbi terv példátlan összefogást eredményezett. A Petőfi megmaradásáért síkra szálló petíciót több mint 9000-en írták alá,

Koncz Mónika, szülő, Óbecse: „Köszönöm azt, hogy mindenki felkarolta az iskola ügyét, és nagyon remélem, hogy az illetékesek úgy döntenek, hogy a szívükre hallgatva megtartják az iskolánkat.”

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben megtartott ünnepségen mindenki bizakodó volt, A munkacsoport pénteken tűzi napirendre új javaslatát, mely szerint Óbecse községben egyetlen iskolát sem zárnak be.

Kinka Erzsébet, elnökhelyettes, községi képviselő-testület, Óbecse: „Abban bízom, hogy a szülők és ez a közösség, amely a Petőfi iskola mellett áll, meg fogja tölteni ezt az iskolát, élet lesz benne.”

A 80 százalékban magyar diákokat befogadó iskolát azért javasolták korábban bezárásra, mert jelenleg a minimumként meghatározott 480 helyett csak 253 diákja van, viszont ők a legkevesebbként kiszabott 16 helyett 20 tagozaton tanulnak.

Óbecse
iskolanap

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.