Ugrás a tartalomra

A nemzeti összetartozás emlékéve lesz 2020

2019.03.28
16:29
2024.03.19
08:45
Forrás
index.hu
Pánczél Károly elnök a teljes nemzeti összetartozás bizottság nevében nyújtotta be a magyar parlamentnek az erre vonatkozó határozatjavaslatot.

Ahogyan a portál írja, mindez az anyaországban és a Kárpát-medence egyéb tájain jelent majd rendezvényeket, megemlékezéseket, de készülnek majd filmek és oktatási anyagok is, amelyek erősítik a magyarság országhatárok feletti összetartozásának tudatát, önazonossága kifejezését és védelmét.

Az indoklás szerint a magyar Országgyűlés a határozat elfogadásával nem pusztán a trianoni tragédiára emlékezik, és a magyar nemzedékek nemzethűsége előtt tiszteleg, hanem a térség népei felé tett új együttműködési ajánlat révén a közép-európai jövőt is szolgálni kívánja. 

emlékév
nemzeti összetartozás

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.