Ugrás a tartalomra

Rohamosan növekszik a klímaváltozás hatása világszert

2019.03.29
10:50
Forrás
BBC
Világszerte fokozódik a globális klímaváltozás hatása - figyelmeztet a Meteorológiai Világszervezet.

Az üvegházhatásért felelős gázok kibocsátása riasztó mértékben megnövekedett az elmúlt évtizedekben, mely a globális felmelegedés közvetlen okozója. A légkör szén-dioxid tartalmát 25 éve mérik a kutatók. Míg 1993-ban átlagosan 357 volt a részecskék koncentrációs mennyisége, ez 2018-ra 405-re emelkedett, ami a kutatók szerint katasztrofális kimenetelű lehet. A hőmérséklet 3-5 fokkal is növekedhet az elkövetkező években, a tengervizek átlaghőmérsékletének változása is aggasztó ütemben gyorsul. A szakemberek összesítése alapján 2015 és 2018 volt a legmelegebb év a mérések kezdete óta. Egyben arra is figyelmeztetnek, hogy nem halogatható tovább a globális klímaváltozás elleni markáns fellépés.

klímaváltozás

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.