Ugrás a tartalomra

Bemutatóra készül a Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund

2019.03.30
22:37
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap este fél 8-kor mutatják be a Semmi című előadást a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban.

Janne Teller regényét Lénárd Róbert írta színre. A darabot pedig G. Erdélyi Hermina és Greguss Zalán rendezte. A közönség a Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund előadásában láthatja a produkciót.

Az élet értelmét fejtegeti a Semmi című előadás - mondta el Dudás Norbert. A Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund tagja szerint a történetből az is kiderül, melyek az igazán fontos dolgok az életben. A színjátszócsoport szeptember óta készül a bemutatóra. Dudás Norbert, tag, Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund: „Én az előadásban Hunor szerepébe bújok, aki egy nagyon komoly figura. Menőnek mutatja magát, de belül egy nagyon érzelmes személyiség. A karakterrel nem volt nehéz azonosulnom, hiszen nagyon közel áll hozzám.”

A gyermeki őszinteséget és kegyetlenséget meséli el a történet - mondta el Greguss Zalán. A rendező hozzátette, a darab egy iskolásfiúról szól, aki szerint az életnek semmi értelme: „A többi diák pedig úgy dönt, hogy bebizonyítják neki, hogy igenis van értelme, és kitalálják a fontos dolgok halmát, amire személyes fontos dolgokat kezdenek el hordani. Egy idő után elkezd durvulni a dolog. Amíg maguktól hoztak be dolgokat, addig nem volt probléma. Majd egy idő után egymástól kezdték el követelni a dolgokat. Nem mondok részleteket, de egy idő után elkezd bonyolódni a történet és be is durvul.”

A Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund bemutató előadása vasárnap este fél nyolckor lesz a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban.

Fabula Rasa Színjátszó Grund
Népkör Magyar Művelődési Központ
bemutató
Szabadka

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.