Ugrás a tartalomra

Ülésezett a szabadkai VKT

2019.04.02
21:13
2019.04.02
21:18
Forrás
VajdaságMa
A költségvetési felügyelőség jelentése váltotta ki a legnagyobb vitát Szabadka Város Képviselő-testületének mai ülésén - írja a Vajdaság Ma.

A dokumentum szerint a Városi Ifjúsági Iroda, a Történelmi Levéltár, Kelebia Helyi Közösség és a J. J. Zmaj Általános Iskola költségvetését kellett volna a tavalyi évben kivizsgálni, azonban a felügyelő betegsége miatt erre nem került sor. A munkát 2019 folyamán pótolják. Végül a jelentést 42 igen, 15 nem szavazattal elfogadták. Hosszabb vita alakult ki még a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat munkaterve kapcsán. Bogdan Laban, polgármester felszólalásában elmondta, sikerült elérni, hogy megnöveljék a sofőrök bérét, ugyanakkor a sofőrhiány nemcsak nálunk, de sok szomszédos és európai uniós országban is problémát jelent. A VKT ülésén kinevezték továbbá Predrag Bobićot a Szabadkai Távfűtőművek igazgatójának, a Dr. Vinko Perčić galéria vezetőjévé Spartak Dulić festőt nevezték ki újra. Döntés született még arról, hogy nyugdíjba vonulása miatt Verica Dimitrijevićet Lovas Ildikó váltja a Szabadkai Városi Könyvtár igazgatóbizottságában.

Szabadkai VKT
Bogdan Laban

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.