Ugrás a tartalomra

Módosítások az IPARD-programban

2019.04.03
11:19
2019.04.03
18:26
Forrás
Pannon RTV
Módosította az IPARD-program eszközei felhasználási lehetőségeit a köztársasági kormány. A legtöbb módosítás a gyümölcs- és a zöldségnövény-ágazatra vonatkozik.

A többi között azoknak a zöldségnövény-termelőknek, akik hűtőház építésére pályáznak, legalább 3 hektár szabadföldi kertészettel kell rendelkezniük, valamint az eddigi 50 hektár 100 hektár felső határa módosult. Az IPARD-program nem irányozta elő a gyümölcsösök telepítésének pénzelését, de a módosítással lehetőség nyílik számukra, hogy a talaj-előkészítéshez és a gyümölcsfák vásárlására igényeljenek pénzt az Alapból. Az állattenyésztők, illetve feldolgozók is igénybe vehetik az EU-s pénzeket, de a tej- és a húsfeldolgozás szektorában csak úgy pályázhatnak, ha a beruházás kezdetén több mint 1.000 szarvasmarhával rendelkeznek. Mint ismeretes, a szerbiai gazdáknak 2020-ig 175 millió euró áll rendelkezésükre az EU-s előcsatlakozási alapból.

IPARD

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.