Ugrás a tartalomra

Veszélyes lehet a méhekre a felelőtlen permetezés

2019.04.05
08:54
Forrás
Pannon RTV
Megkezdődött a gazdaságokban az intenzív növényvédelem, ami veszélyt jelenthet a méhállományra.

Ugyanis az elmúlt években a szakszerűtlen és nem megfelelő dózisban használt vegyszerezés miatt jelentős károk keletkeztek.

Az Őrizzük meg a méheket szervezet ezért kérvénnyel fordult az önkormányzatokhoz, amiben arra kérik az illetékeseket, hogy a szúnyogok és a kullancsok levegőből történő permetezését akkorra időzítsék, amikor az a méhekre a legkevésbé ártalmas. Az akác május elseje és 20-a között virágzik, a napraforgó pedig június elseje és 20-a között - ezek a méhekre legveszélyesebb időszakok, ezeket kell kerülni. Az egyesület tagjai továbbá azt kérik, hogy vonják ki a használatból a Moslink nevű szert, mert az rendkívül ártalmas a méhekre, és az Európai Unióban már 2012-ben betiltották használatát.

Most

16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.