Ugrás a tartalomra

Állásbörzét tartottak a zentai Városházán

2019.04.05
13:02
2019.04.05
17:59
Forrás
Pannon RTV
Állásbörzét tartottak a zentai Városházán. A községben mintegy ezer munkanélkülit tartanak nyilván.

A munkakeresők közel harminc standnál adhatták le az önéletrajzukat. A munkáltatók egyebek mellett vendéglátó ipari munkásokat, gépész technikusokat és mérnököket, adminisztrátorokat és fizikai munkásokat is kerestek. Fodor Emma több standnál is leadta az önéletrajzát.

Fodor Emma, Zenta: „Amiben tapasztalatom van, az a laboros munka. Gyógyszerész technikus a végzettségem. Sajnos ilyen munkát nem találok. De különben mindenféle munkára nyitott vagyok.”

A munkaadók elmondták, nem feltétlenül szükséges a betöltendő álláshoz megfelelő képzettség. A cégek a továbbképzést is biztosítják a munkavállalóknak. A Tisza Automotive Kft. három munkakörben is keresett dolgozókat a börzén.

Malešević Anita, HR-adminisztrátor, Tisza Automotive Kft., Zenta: „Harminc operátort keresünk, egy HR-adminisztrátort és egy toborzót. Az operátorok fizikai munkát végeznek. A HR-adminisztrátornak ügyesnek és találékonynak kell lennie, a toborzónak pedig mozgékonynak és kommunikatívnak.”

Az állásbörze a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat zentai és nagykikindai fiókintézete, valamint a zentai önkormányzat szervezésében valósult meg.

Varga Viktor, gazdasági ügyekkel megbízott tanácsos, Zenta KT (VMSZ): „Az elmúlt két-három évben és jelenleg is a regisztrált munkanélküliek száma 950 és 1000 fő között van. Nagyon nagy problémát okoz az, hogy az ezer munkanélküli hetven százaléka vagy elemi iskolával, vagy még azzal se rendelkezik.”

A szervezők elmondták az állásbörzének nagy sikere van, ugyanis az elmúlt évek tapasztalata alapján sokan találnak munkát ennek köszönhetően.

Zenta
állásbörze

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.