Ugrás a tartalomra

A Brexit lesz a szerdai rendkívüli Európai Uniós csúcsértekezlet fő témája

2019.04.06
00:08
2024.03.19
08:50
Forrás
MTI, Euronews
Az Európai Unió vezetői, tisztségviselői fenntartásokkal fogadták a brit miniszterelnöknek a brexit június 30-ig történő halasztására vonatkozó levelét, amit az Európai Tanács elnökének küldött.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke rugalmas, akár egy évig tartó halasztást javasol az Egyesült Királyság európai uniós kilépésének határidejére. Amennyiben a bennmaradó huszonhét tagállam támogatja a javaslatot, azt Theresa May brit kormányfő elé fogják tárni a jövő heti rendkívüli EU-csúcson. Ha a britek elfogadják a hosszabbítást, akkor az Egyesült Királyságnak részt kell vennie a május végi európai parlamenti választásokon - mondta egy magas rangú uniós tisztségviselő. 

Brüsszelben egyébként nem változott az az általános nézet, hogy az Egyesült Királyság alighanem megállapodás nélkül hagyja el az uniót.

Brexit
csúcsértekezlet
Theresa May
Donald Tusk
Európai Unió

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.