Ugrás a tartalomra

A szabadkai Kosztolányi gimnázium csapata nyerte a KSZFV fődíját

2019.04.06
10:00
2019.04.06
18:27
Forrás
Pannon RTV
Négy színházi előadás és 12 kisfilm mérettetett meg az idei Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjén, Zentán.

A vetélkedő legjobb előadása díját a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium csapata kapta meg. A legjobb film kategóriában a szabadkai Szloboda Szonja kisfilmje bizonyult a legkiemelkedőbbnek.

A zentai Művelődési Házban már a reggeli órákban kezdetét vette a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedője. A versenyen összesen 4 színházi és 12 filmművészeti alkotást mutattak be.

Varga Andrea, színjátszó, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Az elmúlt években kaptunk hideget, meleget a zsűritől a KSZFV-n, és igazából most is erre számítottunk, viszont nagyon kellemes meglepetés volt, hogy tetszett, és nagyon jólesett a dicséret, és szerintem hihetetlen motiváció mindenkinek.”

Az idei évben több új színjátszópalánta csatlakozott a bemutatkozó csoportokhoz, és a filmes kategóriában is egyre több vállalkozó szellemű fiatal mutatja be alkotói tehetségét.

Nyilas Orsolya, tag, MayFly Film Club, Zenta: „Egyrészt magamra veszem a kritikákat, építő jelleggel, természetesen. A mostani beszélgetésből is rengeteget tanultam, olyan kritikát kaptam rá, amit még nem hallottam, ami tényleg átbillentett bennem valamit, amit megéri átgondolni.”

A zsűritagok szerint nagyon nehéz egyöntetű döntést hozni a díjazás során, hiszen évről, évre egyre színvonalasabb alkotások jelennek meg a vetélkedőn.

Krizsán Szilvia, zsűritag, KSZFV: „A zsűrinek, akárki is üljön a zsűriben, egy dolga van: eldöntenie azt, hogy neki mi tetszett a legjobban, hiszen beszélhetünk univerzális értékekről, művészi értékekről, igazából ez mindig függ az adott zsűri ízlésvilágától.”

A legjobb, díjazott alkotásokat újra bemutatják majd a jövő hétvégén, Óbecsén, a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének gálaestjén.

Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedője
Zenta

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.