Ugrás a tartalomra

Vajdaság várja a francia befektetőket

2019.04.08
14:51
2019.04.08
17:34
Forrás
Pannon RTV
Vajdaságba látogatott a franciaországi Val-d`Oise tartomány küldöttsége.

Val-d`Oise tartomány Franciaország középső részén található, közvetlenül a főváros mellett. Fejlett mezőgazdasággal rendelkezik. A nyugati része urbánus környezet, a Párizsban dolgozók lakhelye. Kilenc ipari övezete van, melyekben hangsúlyosan képviselt az IT-ágazat.

A Vajdasági Gazdasági Kamarában megrendezett üzleti találkozón a franciaországi és a szerbiai üzleti élet szereplő voltak jelen, emellett Val-d`Oise tartomány Fejlesztési Ügynökségének elnöke, és a vajdasági kormányelnök is.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány (SZHP): „Vajdaság különösen érdekelt a közvetlen külföldi beruházásokban. A vállalataink - Nagy az érdeklődés részükről, különösen érdeklődnek a franciaországi piaci lehetőségek iránt, és megvannak az adottságaink ahhoz, hogy a legjobb cégeink kikerüljenek erre a piacra.”

A kétoldalú üzleti találkozókon elektromágneses szelepeket és termoplasztikus csöveket gyártó cégek, vízvezeték-hálózatok installációjával foglalkozó, tűzvédelmi cégek és audiovizuális produkcióval foglalkozó cégek képviselői tárgyalnak az együttműködés lehetőségeiről.

Pierre Kuchly, elnök, Val-d`Oise Fejlesztési Ügynöksége, Franciaország: „Néhány hónappal ezelőtt vettük fel a kapcsolatot tartományi kormányelnök úrral és a Vajdasági Gazdasági Kamara elnökével, illetve Nenad Krstić professzor úrral. A mai találkozó a vállalkozóink között az elmúlt néhány hónap együttműködésének eredménye, és nagyon örülök, hogy ezen a kézzelfogható eredményen kívül igaz barátságok is szövődnek közöttünk.”

A találkozót a Vajdasági Gazdasági Kamara elnöke nyitotta meg. Boško Vučurević elmondta, az elmúlt évben a Vajdaság és Franciaország közötti árucsere-forgalom 360 millió euró volt, ami 6,6 százalékos növekedést jelent az azt megelőző évhez képest. Franciaország 70 millió lakosával, az EU egyik legfejlettebb gazdaságaként nagy lehetőség a szerb gazdaság számára - értékelt a gazdasági kamara elnöke. Emellett Franciaországon keresztül Szerbia a harmadik világ országaiba is szállíthatna, elsősorban az afrikai kontinensre.

Vajdasági Gazdasági Kamara
Újvidék

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.