Ugrás a tartalomra

Izgalmas volt a községi zsinórlabda-bajnokság Magyarkanizsán

2019.04.13
14:22
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény szervezésében 77 iskoláskor előtti gyermek lépett pályára, hogy kiderüljön, idén melyik óvoda csapata a legjobb a zsinórlabdázásban.

Nagy volt az izgalom az óvodások körében Magyarkanizsán, hiszen minden községbeli óvodából heten érkeztek a zsinórlabda-bajnokságra.

A zsinórlabda nagyon népszerű a magyarkanizsai községbeli óvodás gyerekek körében. Körmöci Levente, Katica csoport, Pitypang óvoda, Magyarkanizsa: „Át kell dobni a hálón a labdát, és akkor ha lepattan, akkor nekünk van egy pontunk, és 13-ig megyünk azt hiszem, akkor meg lehet fogni benne a labdát és visszadobni rögtön.”

A horgosi gyerekek is nagyon szeretnek zsinórlabdázni. A Napraforgó óvodát a Villám csapat képviselte.

Molnár Péter, Villám csapat, Napraforgó óvoda, Horgos:
„- Te miért szereted?
- Mert jó.
- És mi a legjobb benne?
- Az, hogy dobálom a labdát.”

A gyerekeket az óvónők készítették fel a versenyre. A játék többek között fejleszti a kézügyességüket és mozgékonyságukat. Dognár Mónika, óvónő, Napraforgó óvoda, Horgos: „A zsinórlabda elsajátítása egy folyamat. Már kicsi kortól kezdve, kiscsoportban igyekszünk a gyerekekkel megszerettetni a labdát, és olyan játékokat játszunk, amelyek eszköze a labda, ezáltal mire végzősök lesznek, addigra egy magabiztos játékszellem alakul ki bennük, és elsajátítják a zsinórlabda szabályait.”

A versenyt végül a martonosi Szivárvány óvoda Csodabogarak nevű csoportja nyerte meg, a második a magyarkanizsai Beli Sokoli csapa lett, a harmadik helyen pedig a horgosi Napraforgó óvoda Villám csapata végzett.

Magyarkanizsa
zsinórlabda
Gyöngyszemeink
óvodás

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.
07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.