Ugrás a tartalomra

27. Euro Show Dance Fesztivál Magyarkanizsán

2019.04.13
20:01
2019.04.13
21:51
Forrás
Pannon RTV
Öt ország több mint 1800 táncosa részvételével Magyarkanizsán szombaton rendezték meg a 27. Euro Show Dance Fesztivált. A versenyen szólóban, párosban és formációban mérték össze tudásukat a fellépők.

A békéscsabai Kincses Eszter már többször részt vett a magyarkanizsai Euro Show Dance Fesztiválon. A magyarországi táncos szombaton két produkcióval is színpadra lépett. Elmondta: „Benne voltam egy matrózos táncba, az egy csoportos volt és voltam egy macskásba, amiben pedig tízen vagyunk, az meg egy formáció.”

A legjobb helyezést elért táncosok értékes jutalomban részesültek. Szajkó Erzsébet szervező kiemelte: „Nemes zsűrigárdát hívtunk az idén össze, tehát itt ösztöndíjakat osztunk, pénzdíjakat osztunk ki este. Igyekeztünk olyan zsűrit hozni, aki pártatlan, tehát, hogy valóban a legjobbak kapják az általunk kiosztott ösztöndíjakat.”

A magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában tartott táncversenyen Magyarország, Horvátország, Szlovákia, Románia, valamint Szerbia táncosai léptek színpadra. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere (VMSZ) azt nyilatkozta: „Öt ország 1500 versenyzőjét megmozdítják, elhozzák ide Kanizsára, megmutatják neki Kanizsát, attól függetlenül, hogy a versenyek reggeltől estig zajlanak. Én úgy gondolom, hogy egy hatalmas élmény, nem csak a versenyzőknek, hanem az itt élő magyarkanizsaiaknak is.”

Fejsztámer Róbert hozzátette, már csak azért is különleges a verseny, mert regionális eseményről van szó, így az egyedi, magyarkanizsai rendezvény öregbíti a Tisza-parti település hírnevét.

Euro Show Dance
Magyarkanizsa

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.