Ugrás a tartalomra

Egyre több a balkáni vendégmunkás Németországban

2019.04.17
08:38
2024.03.19
08:34
Forrás
Deutsche Welle
Az utóbbi három évben évente 20 százalékkal növekszik az Európai Unión kívülről érkező vendégmunkások száma - írja a Deutsche Welle.

A német szövetségi statisztikai hivatal adatai szerint 2018-ban 217 ezerről 266 ezerre nőtt azok a nem európai uniós állampolgárok száma, akik munkavállalási engedéllyel rendelkeznek Németországban. A munkavállalók 25 százaléka a Nyugat-Balkánról, vagyis Albániából, Montenegróból, Koszovóból, Macedóniából, Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából érkezett. 2015-ben még csupán 9 százalék körüli volt ez az arány.

Németország
vendégmunkások

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.