Ugrás a tartalomra

Jelek az út mentén

2019.04.18
08:51
2019.04.18
18:34
Forrás
Pannon RTV
Jelek az út mentén címmel nyílt fotókiállítás és tartottak könyvbemutatót tegnap este az óbecsei Városi Színházban.

A tárlaton Szerda Zsófia óbecsei újságíró-fotóriporter a Jelek az út mentén című könyvhöz készült illusztrációit és témához kapcsolódó más fotóit láthatta a közönség. Ivo Andrić posztumusz kötete magyar nyelven eddig csak részleteiben állt az olvasók rendelkezésére. A Forum Könyvkiadó gondozásában, Radics Viktória fordításában ma már teljes terjedelmében olvashatók a Nobel-díjas szerző több évtizednyi meditatív feljegyzései.

Radics Viktória, műfordító: „A Jelek az út mentén c. könyv Ivo Andrićtól egy világirodalmi remekmű, egészen egyedülálló mű a világirodalom történetében is, ugyanis ez nem regény, nem novellagyűjtemény, nem verseskönyv, hanem meditációs könyv, egy realista író egész élete alatt írt jegyzetei, tűnődései, imádságai, életbölcsességei. Mindezek egy embernek a titkairól vallanak. Tulajdonképpen vallomásos könyv is a jelek az út mentén, Ivo Andrić nagyon visszafogott író, úriember volt, aki nem szívesen vallott magáról. Nos, ez a könyv kivétel.”

Óbecse
Radics Viktória

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.