Ugrás a tartalomra

Ünnepi nyitvatartás húsvétkor

2019.04.18
15:50
2019.04.18
15:58
Forrás
Pannon RTV
Megváltozott munkaidővel dolgoznak több vajdasági községben a közvállalatok és intézmények a húsvéti ünnepek alatt.

Szabadka

A szabadkai gyógyszertárakban csak ügyelet lesz az ünnepnapok mindegyikén, kivételt képez a Városháza alatti gyógyszertár, amelyik éjjel-nappal nyitva tart majd. Szabadkán és a városhoz tartozó településeken az egészségházak is ügyeletet tartanak reggel 7 és este 8 óra között. A Subotica-trans Utasszállító Közvállalat autóbuszai pénteken és hétfőn a szombati menetrend szerint közlekednek. Emellett április 23-tól, a tavaszi szünet alatt, a diákbuszok nem járnak.

Zenta

Zentán az állami gyógyszertár április 19-től 22-ig 7:30-tól 12:30-ig dolgozik. A gyermekorvosi rendelő nagypénteken, húsvét vasárnap és húsvét hétfőn 8-tól 9 óráig, nagyszombaton pedig 8-tól 12 óráig fogadja a betegeket. A zentai Egészségház április 19-én és 22-én nem dolgozik, de ügyeletet tartanak minden nap 7-től 12 óráig, valamint egész napos ügyelet lesz a húsvéti ünnepek alatt a Zentai Közkórházban. A postahivatalban péntek és hétfő délután 2 óráig, szombaton a megszokott munkaidő szerint 1 óráig várják az ügyfeleket. A bankok többsége 8-tól 12 óráig dolgozik az ünnepek alatt. Az utakon figyelemre intik a járművel közlekedőket, ugyanis az ünnepek miatt már most nagy a forgalom a városi piac környékén.

Magyarkanizsa

Magyarkanizsán az önkormányzat közigazgatási osztályai a húsvéti ünnepek alatt is várják a lakosságot reggel 7-től 12-ig. Az Egészségház péntektől hétfőig csak a mentőszolgálatot működteti, viszont Magyarkanizsán a gyermekorvos szombat délelőtt rendel. A falvakban is csak a mentőszolgálat áll majd a páciensek rendelkezésére. A Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat nem dolgozik az ünnepek alatt, viszont a piaci-, a temetkezési és a határszolgáltatások zavartalanul fognak működni a négy nap alatt.

Újvidék és Temerin

Újvidéken és Temerinben a katolikus húsvét idején minden közintézmény, illetve a gyógyszertárak és a bankok is rendes munkaidőben, hétvégén pedig a megszokott szombati nyitvatartással dolgoznak.

 

ünnep
húsvét
nyitvatartás
nyitvatartási idő

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:38, Frissítve: 07:43

Ma van Đurđevdan

A Juliánusz naptár szerint április 23-án, a Gergely naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.