Ugrás a tartalomra

Temérdek készpénzt találtak a leváltott szudáni elnök lakásán

2019.04.20
22:28
2024.03.19
08:45
Forrás
HVG, Euronews, Szerbiai RTV
A hatóságok 130 millió dollár értékű euróval, dollárral és szudáni fonttal megpakolt búzászsákokat találtak a megbuktatott szudáni államfő, Omar al-Besír rezidenciáján.

A szudáni főügyész pénzmosás és nagy összegű külföldi valuta törvénytelen birtoklása gyanújával indított nyomozást ellene.

Al-Besírt, akit néhány napja a több hónapig tartó tüntetéssorozat után űztek el a hatalomból, egy fegyházban tartják, mielőtt bíróság elé állítják a hatalommal való visszaélés vádjával.

Közben folytatódnak a tüntetések a szudáni fővárosban. A BBC szerint a demonstrálók nem fogadják el, hogy a hadsereg magánál akarja tartani a hatalmat, azt követelik, hogy rövid időn belül állítsák helyre a polgári kormányzást.

Szudán
készpénz

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.