Ugrás a tartalomra

Minden út Pekingbe vezet

2019.04.21
22:26
2019.11.15
17:25
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Csütörtökön kezdődik a kínai fővárosban a második Egy övezet, egy út elnevezésű fórum. Ott lesz Aleksandar Vučić szerb elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök is.

A szerb államfő ismét találkozik majd Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel és más államvezetőkkel, Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is.

A magyar kormányfő kedden előbb Kazahsztánba utazik, majd április 25-28. között Pekingben Kína vezetőivel tárgyal. Csütörtökön Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel tárgyal, majd kétoldalú egyezményeket írnak alá. A magyar kormányfőt Hszi Csin-ping kínai elnök is fogadja.

A második Egy övezet, egy út fórumra több mint 100 kormány-, illetve államfő, valamint más vezető jelezte részvételét.

Kína külügyminisztere korábban elmondta: az eseményen olyan témák kerülnek a figyelem középpontjába, mint az összeköttetések fejlesztése, a növekedés új forrásainak feltárása, újabb együttműködési formák kialakítása és a fenntartható fejlődés. A pekingi fórum a 2013-ban meghirdetett, világméretű gazdasági-infrastrukturális Egy övezet, egy út kezdeményezéshez kapcsolódó legmagasabb szintű nemzetközi esemény, egyúttal Kína idei legfontosabb rendezvénye.

Peking
fórum
Orbán Viktor

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.