Ugrás a tartalomra

Jöhet a második forduló

2019.04.21
23:18
2020.02.17
18:04
Forrás
MTI, Hirado.hu, Tanjug, Merce.hu
Az előzetes eredmények alapján a kormányzó szociáldemokraták jelöltje, Sztevo Pendarovszki 42 százaláékon áll az elnökválasztás első fordulója után Észak-Macedóniában.

A legnagyobb ellenzéki párt, a jobboldali a Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) jelöltje, Gordana Sziljanovszka-Davkova a szavazatok 41 százalékát szerezte meg. Blerim Reka, az ellenzéki albán pártok képviselője pedig a voksok mintegy 13 százalékát kapta meg a szavazóköri eredmények 71 százalékának összeszámlálása után. Fontos lesz, hogy az albán jelölt a második fordulóban ki mellé áll, ugyanis szavazóbázisa döntheti el, hogy végül ki lesz Észak-Macedónia új köztársasági elnöke.

Észak-Macedónia
elnökválasztás

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.