Ugrás a tartalomra

Nagyszabású orgonakoncertet adott Gunther Rost Zentán

2019.04.23
12:11
2019.04.23
16:41
Forrás
Pannon RTV
Nagy érdeklődés kísérte Gunther Rost orgonakoncertjét. A német származású orgonaművész a Jézus Szíve-plébániatemplomban Liszt Ferenc, Frédéric Chopin és Felix Mendelssohn-Bartholdy darabjait adta elő.

A kora esti órákban már sokan várakoztak a Jézus Szíve-plébániatemplom előtt, hogy meghallgathassák Gunther Rost orgonakoncertjét. Az est érdekessége, hogy az orgonát a közelmúltban újították fel.

Dr. Rózsa Molnár Ilona, Zenta: „Nagyon felemelő volt a művész úr játéka, és a felújított orgona hangja is. Nagyon erős lelki töltetet adott.”

Baráth László, Zenta: „Örülök, hogy Zentán ismét gyönyörű hangversenyek vannak. A Jézus Szíve templom, ismét teljes pompájában kezd tündökölni.”

A német származású orgonaművész nem először lépett fel Zentán. Most egyebek mellett Liszt Ferenc, Frédéric Chopin és Felix Mendelssohn-Bartholdy darabjait adta elő.

Gunther Rost, orgonaművész, Graz: „Nagyon örülök, hogy figyelemmel követhetem az orgona fejlődését. Néhány éve már jártam itt, és játszottam ezen az orgonán. Akkor jó állapotban volt, de most, a felújítását követően még jobban szól. Ez jó érzés.”

A rendezvény egy Szerbia és Románia közti, határon átívelő Interreg-IPA pályázat keretében valósult meg.

Zenta
orgonahangverseny

Most

11:34, Frissítve: 11:41

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.
21:59, Frissítve: 11:04

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.