Ugrás a tartalomra

Átadták az új CT-gépet a Zentai Közkórházban

2019.04.23
15:10
2020.02.29
09:47
Forrás
Pannon RTV
A korszerű berendezésnek köszönhetően ezentúl fájdalom nélkül, és minimális kockázattal diagnosztizálhatják a pácienseket a kórház dolgozói.

A gép már napok óta használatban van, hivatalos átadását tartották ma.

A zentaiaknak eddig Újvidékre, Szabadkára vagy Nagykikindára kellett utazniuk, ha CT-vizsgálatra volt szükségük. Az új diagnosztikai berendezésnek köszönhetően a pácienseknek már nem kell 50-100 kilométert megtenniük. A 32 és fél millió dináros beruházás a Tartományi Kormány támogatásával valósult meg.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház (VMSZ): „Mindenféleképpen fontos és jó, hogy az elmúlt hetekben, amióta ez a gép beszerelésre került, több mint ötven vizsgálatot végeztek el. Ez annak a bizonyítéka, hogy az itt dolgozók, nemcsak tanulják, hanem megtanulták ennek a modern eszköznek a használatát.”

A átadón jelen volt Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár is, aki szerint a Zentai Közkórháznak már nagy szüksége volt a berendezésre.

Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „A berendezés forradalmat jelent a kórházban folyó munkában. A kórház vonzáskörében lévő százezer ember korszerű és minőségi vizsgálaton vehet részt ezentúl. Nem kell az ittenieknek többet utazniuk.”

A berendezés jelenleg még próbaüzem alatt van, de az elkövetkező hónapokban már teljes kapacitással működik majd.

Dr. Vasas Mihály, igazgató, Zentai Közkórház: „Egy információs rendszeren keresztül egy központba küldhető az információ, a kép. Ez nagyban megerősíti a diagnózis biztosságát. Tudunk konzultálni a híres professzorokkal a világ bármelyik pontján elvileg.”

A közeljövőben a Zentai Közkórház teljes körű felújítása is megtörténik majd. Ennek kapcsán már készül a tervdokumentáció - hangzott el az eseményen.

Pásztor István
Zoran Gojković
Dr. Vasas Mihály
Zenta

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.