Ugrás a tartalomra

Inđija közelében építhet a Volkswagen gyárat

2019.04.23
16:28
Forrás
021.rs
Az Újvidék és Belgrád között félúton fekvő Inđija település közelében levő területet ajánlott fel a szerb állam a német Volkswagennak, hogy felépítse új gyárát - írja a 021.rs hírportál.

Sajtóinformációk szerint a területtel és a beruházással kapcsolatos részleteket tartalmazó dokumentum már az autógyártó cégnél van. A szerb fél azt is felvázolta a német vállalatnak, hogy milyen további beruházásokat tud megvalósítani, amennyiben Szerbia mellett dönt az autógyártó. Az újvidéki székhelyű portál azt írja továbbá, hogy azért esett a választás Inđijára, mert pontosan fél úton fekszik Újvidék és Belgrád között, ennek eredményeként pedig vonzáskörzetében csaknem 3 millió ember él. Mindez pedig megkönnyítené a munkások alkalmazását is. A portál leszögezi, a német cég még nem döntött új gyárának helyéről, ez azonban várhatóan novemberig megtörténik, ugyanis 2021-ben már az új gyárból gurulnának ki egyes Volkswagen modellek.

Volkswagen
Inđija

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.