Ugrás a tartalomra

Vučić a kínai elnökkel tárgyalt

2019.04.25
13:00
2019.04.25
16:55
Forrás
Pannon RTV
Hszi Csin-ping és Aleksandar Vučić a gazdasági együttműködésről és a koszovói helyzetről egyeztetett. Vučić az Egy övezet, egy út nemzetközi fórumon vesz részt Kínában.

Baráti kézfogással köszöntötte egymást Hszi Csin-ping és Aleksandar Vučić Pekingben. A kínai és a szerb államfő vezette delegációk ezt közvetően a két ország gazdasági együttműködéséről, illetve Koszovóról is egyeztettek. A találkozón a szerb és a kínai fél több együttműködési szerződést is aláírt. A tárgyalásokat követően Aleksandar Vučić Az emberek közötti kapcsolat elnevezésű panelbeszélgetésen is részt vett, ahol felszólalásában arról is beszélt, hogy a Kína és Szerbia közötti szoros együttműködés a jövőben is folytatódik.

Fotó:Tanjug/Dimitrije Goll

A kínai befektetők egyre komolyabb szerepet töltenek be Szerbiában. Egyebek mellet a smederevói acélgyárat is ők vezetik, Nagybecskereken pedig gumiabroncsokat gyártó üzemet épít egy kínai óriáscég. A szerb gazdaság fellendülése számokkal is alátámasztható.

Aleksandar Vučić: Szerbia végrehajtotta a fiskális konszolidációt és csökkentette az államadósságot. Az államadósság korábban a GDP 77-78 százalékát tette ki, ez ma 50 százalék körül van. Szorosabb együttműködést akarunk kialakítani a kínai cégekkel az infrastrukturális projektek megvalósítására.”

Az Egy övezet, egy út nemzetközi fórumon 40 állam- és kormányfő vesz részt. A tervek szerint a fórumon Aleksandar Vučić is beszédet mond majd. A hírek szerint a szerb államfő kínai látogatása során Vlagyimir Putyin orosz államfővel is találkozik.

Aleksandar Vučić
Hszi Csin-ping
Kína

Most

17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.