Ugrás a tartalomra

Több mint 200 kiállítót várnak a szabadkai Gazdasági Vásárra

2019.04.25
14:47
2019.04.25
16:54
Forrás
Pannon RTV
Bővül a szabadkai Gazdasági Vásár idén, több mint 200 kiállítót várnak mintegy 2000 négyzetméteren.

Ma hirdették meg az első felhívást, jelentkezni május 17-ig lehet, maximum egy-két nap csúszással, mert lehetőség van a további bővítésre. A rendezvény május 30-án nyílik és június elsejéig tart. A 13. Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásár főtémája az IT, vagyis az információs technológia, a digitalizáció, a szoftverfejlesztés és az edukáció - nyilatkozta a Pannon RTV Híradójának Karai László, a Szerbiai Gazdasági Kamara gyáripari részlegének koordinátora. A kamara már csaknem 10 éve társszervezője az expónak. A szakember elmondta, a vásár igen népszerű a térségben, a szomszédos országok állandó résztvevői az eseménynek. 2019 partnerországa Olaszország.

Karai László, a Szerbiai Gazdasági Kamara gyáripari részlegének koordinátora: „Ez egy elég nagy előrelépés, mert Olaszország az észak-bácskai régióban a kivitel és a behozatal szempontjából is a negyedik legerősebb tényező. Ismerve azt, hogy milyen erős gazdaságot képvisel számunkra ez egy nagy megtiszteltetés.”

Szabadka

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.