Ugrás a tartalomra

Változékony és hűvös időjárás akár majálisig is

2019.04.26
14:03
2019.04.26
18:00
Forrás
Pannon RTV
A meteorológus szerint az elkövetkező napokban igen változékony, főként szeles, csapadékos, hűvös időjárásra kell készülni, ami majálisig is eltarthat.

Az éjszaka folyamán a térségünkbe érkező hidegfront hatására megérkezhet a csapadék, erős helyenként viharos széllel. Pénteken Szabadkán és Vajdaság több településén is megközelítette a hőmérő higanyszála a 30 fokot. Azonban ez a meleg napos idő nem marad sokáig, az elkövetkező napokban igen változékony, esős, záporos, zivataros időjárásra van kilátás. Még mindenkinek jól esett a fák tövében hűsölni egy kis frissítő mellett. Szombaton azonban már az időjósok szerint újra kelleni fog az esőkabát. Kovács Géza, klímakutató: „Holnapra változékony időjárásra van kilátás. A nap első felében várható eső, záporeső. A hőmérséklet fokozatosan csökken, a maihoz képest 10 fokkal lesz kisebb a hőmérséklet, ami azt jelenti, hogy körülbelül 20 fok alakul a maximális érték. Délután már felszakadozik a felhőzet, javul az idő, a hőmérséklet marad alacsony és a hőérzetünk is az lesz mert erős szél fog fújni.”

A szakember szerint hétvége mellett majáliskor sem lehet jó időre számítani a Lengyelország felett kialakult, nagy kiterjedésű időjárási ciklon miatt. „Ami a május elsejét illeti, marad a változatos időjárás, ugyanis folyamatosan ez a ciklon távolodik, de megmarad az észak-nyugati áramlás, tehát mindenféleképpen hűvös időre van kilátás május elsejére és remélhetőleg a délelőtti órákban nem lesz eső.”

Kovács Géza prognózisa szerint a szeles, esős idő csak jövő csütörtökre fog megszűnni.

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.