Ugrás a tartalomra

Torlódásokra lehet számítani a határátkelőkön

2019.04.26
16:59
2019.04.26
18:02
Forrás
Pannon RTV
Mielőtt elindulunk, érdemes tájékozódni, a helyzet folyamatosan változik.

Az elmúlt hetek hosszú várakozási idejéből okulva egyre inkább tájékozódnak az autósok a határhelyzetről mielőtt útnak indulnak.

Radosav Janković: „Azt írta, hogy fél óra a várakozás, és gondolom nem is fogunk fél óránál hosszabban várakozni, lehet kicsit kevesebb is lesz.”

Minić Dejan: „Ma azt láttam, hogy négy kilométeres sor van a kamionsoron, azt láttam, a határátkelőkre írták, hogy 15-20 perces várakozások vannak, ami úgy látszik, hogy valós is.”

Pénteken kora délután a horgosi autópálya határátkelő szerb részénél még Magyarország irányában nem volt jelentősebb fennakadás. A szerb dokumentum-ellenőrzést követően az emberek azzal szembesültek, hogy a két határ összeért.

Pásztor Ágnes, a Horgosi Határrendészet parancsnok a Pannon RTV-nek elmondta: „A horgosi határátkelő szerb oldalán az összes kiléptetőkapun dolgozunk. A várakozási idő mintegy tizenöt perc. Ma egész nap ekkora volt a várakozási idő. Torlódásokra május 3-ig kell számítani.”

A kamionosoknak viszont sokkal hosszabb várakozási időre kell számítaniuk, ugyanis több kilométer hosszú a sor. Saško Gošef még csütörtök este érkezett a határra. Délután úgy vélte, még legalább 5-6 órát kell várakoznia, hogy legalább a szerb ellenőrzésig eljusson. Kiemelte: „Mi mindig legalább tizenöt órát várunk. Valakinek vállalnia kellene a felelősséget, nem tudom ki, de valószínűleg van illetékes, mert amit itt csinálnak velünk ez nem emberi, mi is emberek vagyunk, nem vagyunk állatok, hogy üljünk húsz órát a kamionban, ez nem tisztességes.”

Magyarország felől Szerbia irányába nem volt jelentős várakozási idő a személygépkocsiknál.

Röszke
torlódás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.