Ugrás a tartalomra

A motorosok jó kedvét az eső sem moshatta el

2019.04.27
18:04
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV
A már tradicionális hajdújárási szezonnyitót jól megáztatta az eső. A jó kedvet azonban nem mosta el, hiszen a téli szünet után sokan most találkoztak először a régi cimborákkal.

Bár az időjárás nem kedvezett a vasparipák lovasainak, délutánra már így is számos vendég érkezett a hajdújárási helyi közösség udvarára. Vajdaság számos településéről érkeznek a szezonnyitóra, továbbá már sok magyarországi vendég számára is már tradíció Hajdújáráson indítani az idényt. Számos látványos motorkerékpár érkezett idén is az anyaországból. Boskó Attila, Dánszentmiklós, Magyarország: „A motorozást 25-26 évesen kezdtem. Mindig is vágytam egy motorra, de csak ekkor tudtam megvenni az első motoromat. A mai napig nagyon szeretek motorozni.”

Lehet, hogy többeket visszatartott az időjárás, azonban a motorostalálkozóra látogatók mindegyike nagyon jó kedvű, lelkes. Ahogy Kikity Attila, a szervező Old Bikers Vojvodina Motoros Klub alelnöke fogalmazott: senki sincs cukorból, az eső nem visszatartó erő. „Évadnyitó gurulás volt, és ettől a naptól kezdve minden hétvégén különböző helységekben, egész Vajdaságban motorostalálkozók vannak. De azért bármennyire is nem volt az idén az időjárás kegyes hozzánk, sok helyről eljöttek a motorosok, és megtiszteltek azzal, hogy részt vesznek ezen a találkozón itt, Hajdújáráson.”

A hajdújárási szezonnyitó egyik legrégebbi hagyománya, hogy a motorosok ellátogatnak a szabadkai Szentkúthoz is, ahol a római katolikus és az ortodox szertartás szerint is áldást kapnak a biztonságos motorozás érdekében.

Hajdújárás
motoros találkozó

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.