Ugrás a tartalomra

Szakadékba zuhant egy busz Észak-Indiában

2019.04.28
11:10
2024.03.19
08:34
Forrás
MTI
Többen meghaltak, sok a sérült.

Legalább tíz ember meghalt, 26 megsérült, többen súlyosan, amikor szakadékba zuhant egy busz Észak-Indiában. Az utasokkal teli jármű vezetője egy 90 méteres meredélynél elvesztette uralmát a busz felett a hegyvidéki terepen. A sofőr, aki túlélte a szerencsétlenséget, azt mondta, hogy szerinte a rossz időjárási körülmények miatt nem lehetett fékezni, ez vezetett a tragédiához. A szombat éjszaka történt baleset helyszínére mentőalakulatot vezényeltek, amelynek tagjai a helyiekkel karöltve vasárnap reggelig azon munkálkodtak, hogy kiemeljék a sebesülteket és a halottakat.

A közúti balesetek gyakoriak Indiában, évente mintegy 150 ezren halnak meg az utakon. A baleseteket általában a sofőrök figyelmetlensége, illetve a közutak és a járművek rossz állapota okozza.

India
busz
baleset

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.