Ugrás a tartalomra

Irinej pátriárka húsvéti köszöntője

2019.04.28
12:24
2024.03.19
08:34
Forrás
Tanjug
Megbocsátásra és megbékélésre szólította fel a pravoszláv híveket húsvéti köszöntőjében Irinej pátriárka.

A szerb ortodox egyház vezetője kiemelte, húsvét az ünnepek ünnepe, Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe, de egyben az emberi természet és minden ember feltámadása is. Irinej pátriárka elmondta, azért imádkozik, hogy visszatérjen a béke és szabadság Koszovóba.

„Bocsássunk meg egymásnak, béküljünk meg egymással, öleljük át egymást, és járjunk az isteni szeretet szent útját. Bizonyítsuk szeretetünk és eszerint éljünk. Fejezzük ki a szánkkal és a szívünkkel ezt az igazságot. Mi a világegyetem pravoszláv keresztényei ma megszólítjuk az Urat: ma van a feltámadás napja, világosodjunk meg az ünnep által és öleljük át egymást és mondjuk: testvérek! Azok is akik utálnak minket! Bocsássunk meg mindenkinek a feltámadással és énekeljük, hogy Krisztus feltámadt a halálból, halálával legyőzte az elmúlást, azokért akik sírjaikban életüket adták. Krisztus feltámadt, valóban feltámadt.”       

 

Irinej pátriárka
ortodox egyház
pravoszláv egyház
húsvét

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.