Ugrás a tartalomra

Pályázatokat hirdettek a külhoni magyarság számára

2019.04.29
18:49
2019.04.29
19:03
Forrás
Pannon RTV
A pályázati felhívások célja olyan külhoni magyar civil és egyházi szervezetek, valamint vállalkozók támogatása, amelyek gyermekbarát tevékenységet folytatnak, gyermekbarát szolgáltatást nyújtanak.

Összesen 600 millió forintos kerettel a Magyarországgal szomszédos országokban működő civil és egyházi szervezetek, valamint vállalkozások gyermekbarát tevékenységének támogatására hirdetett pályázatokat a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága. A kiírásokat Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár ismertette Budapesten.
A pályázatokkal olyan, a Kárpát-medencében működő vállalkozásokat, illetve civil és egyházi szervezeteket szeretnének támogatni, amelyek gyermekbarát tevékenységeket folytatnak.

A civil és egyházi szervezetek megpályázható támogatása összesen 300 millió forint, egyenként 250 ezer forinttól 2 millió forintig terjed, a megvalósítási időszak 2020. május 1-ig tart.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „Azok a civil, illetve egyházi jogi személyek tudnak pályázni, akik családbarát tevékenységet folytatnak, illetve nagycsaládosokat, kisgyermekes családokat támogatnak, különböző rendezvényeket szerveznek nekik.”

A sajtótájékoztatón az államtitkár hangsúlyozta: meggyőződésük, hogy a társadalom és a nemzet alapja a család. Potápi Árpád János kiemelte: az a céljuk, hogy a külhoni magyar területeken is növekedjen a gyermekvállalási kedv és minél több magyar gyermek szülessen, akik erős magyar identitású felnőttekké válnak.

A másik pályázat a vállalkozások gyermekbarát tevékenységének támogatását célozza, szintén 300 millió forintos kerettel.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „A vállalkozói pályázatra szintén mikro- és kisvállalkozók tudnak pályázni. Határon túli magyar vállalkozóknak várjuk a jelentkezését, akik a programjukat 2019. január 1. és 2020. május 1. között valósítják meg. 1 és 3 millió forint közötti összegekre tudnak pályázni.”

A magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2012 óta hirdet tematikus éveket. 2019 a külhoni magyar gyermekek éve. A most bejelentett két pályázat magába foglalja a tematikus évre szánt összeg 60 százalékát. A kiírásokra a jelentkezési határidő május 28-a, 14 óra. További információk a www.bgazrt.hu oldalon találhatók.

2 új pályázatot hirdetett meg ma a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága. A felhívásokról, a már meglévő támogatásokról és a nemzetpolitika által elért vajdasági sikerekről Potápi Árpád János nyilatkozott a Pannon RTV-nek.

pályázati felhívások

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.