Ugrás a tartalomra

Szinte minden készen áll a palicsi tóparton a majálisra

2019.04.30
15:55
2019.04.30
17:34
Forrás
Pannon RTV
Annak ellenére, hogy a mai ünneplést egy kicsit elrontotta az időjárás, holnapra több ezer vendéget várnak.

A Palicsi-tó partján sok stand még épülő félben van, de aki szeretne egy jót enni, a fedett sátrakban rossz időben is széles kulináris élmény várja a látogatókat. A keddi esős délutánon a legtöbb árus még csak építkezett, készülődött a majálisra. Bár a rossz idő sok helyit visszatartott és sok bódé még lefedve állt, akik messzebbről jöttek Palicsra majálisozni, azok közül többen is szétnéztek a tóparton. Novica Josipović, Zvornik, Bosznia-Hercegovina: „A hely fenomenális, először vagyok itt, a tó is csodálatos. Egyedül ez az idő nem a legmegfelelőbb, de reméljük, hogy a következő napokban jobb lesz.”

Nem csak külföldi vendégek érkeznek ilyenkor Palicsra. Sokan érkeznek Szerbia más részéről is.
Nada Vasić, Cservenka: „Sétálunk, kirándulunk egy kicsit, megnézzük, hogy mi van. Jól érezzük magunkat, szép a hely. Minden évben jövünk ide.”
Goran Davidović, Újvidék: „Láttam, hogy szép, holnap még szebb lesz, mi minden évben itt vagyunk.”

A palicsi majális minden évben igen népszerű. De nem feltétlenül olcsó mulatság: a pljeskavica 250 dinár, a vidámparkban egy kör átlagosan 150, az ütközőkocsival egy rövidke menet 100 dinár. A kirakodóvásárban mindent kapni: papucsot, napszemüveget és kerti díszeket is.

majális
Palicsi-tó
ünnep

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.