Ugrás a tartalomra

Nőtt a betegek száma a változékony időjárás és a frontok miatt

2019.04.30
20:50
2020.02.29
09:46
Forrás
Pannon RTV
A múlt pénteken még 30 fok volt a hőmérséklet, pár nap múlva pedig akár fagyhat is. Az ekkora eltérés még az egészséges embereket is megviseli, nemhogy a krónikus betegeket.

Ötven százalékkal nőtt a Zentai Egészségház pácienseinek száma a változékony időjárás és a frontok miatt. Az elmúlt hetekben a hőmérséklet tíz és huszonöt fok között ingadozott. A verőfényes napsütés és a borongós időjárás gyorsan váltották egymást. A frontérzékenyek közül sokan tapasztalták az állapotra jellemző tüneteket.

Puskás Ida, Zenta: „Fejfájás, gyöngeség, fáradékonyság – ezeket veszem én is észre az utóbbi időben. Régebben nem volt ilyen változékony az idő. Úgy emlékszek rá, hogy ez csak mostanában van.”
Bicskei Irén, Zenta: „Feszültség, álmosság. Ilyen dolgok vannak. Nem jó érzés. Rossz érzés fogja el az embereket. Több embertől is hallottam ezt.”

A változékony időjárás és a fronthatás miatt ötven százalékkal nőtt a Zentai Egészségház pácienseinek száma. A krónikus betegségben szenvedők és a frontérzékenyek is tehetnek valamit azért, hogy enyhítsék a tüneteket. Dr. Kadvány Kornél, általános orvos, mentőszolgálat, Zentai Egészségház: „A kiegyensúlyozott táplálkozás, a magnézium, kálcium, tehát az ásványok megfelelő bevitele – ezzel sokat tehetünk. Aki krónikus betegségben szenved, az a gyógyszereket szedje be, amiket a kezelőorvosok felírtak. Kerülni kell a nehéz fizikai aktivitásokat, és követni az előrejelzéseket. Ha melegfront jön, nem kell kimenni, és nem kell dolgozni annyit, mint máskor.”

A változékony időjárás jellemző tünetei lehetnek a fejfájás, a vérnyomás ingadozása és a szédülés is. A fejfájás ellen hatékony módszer lehet, ha rendszeresen szedünk magnéziumtartalmú készítményeket. Ezek ára a gyógyszertárban 300 és 500 dinár között mozog.

egészségház
fronthatás
betegek
Zenta

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.