Ugrás a tartalomra

Polgárháborúhoz is vezethet a mélyülő politikai válság Albániában

2019.05.02
11:33
2024.03.19
08:45
Forrás
Zero Hedge
A voksolás közeledtével az Albán Demokrata Párt és más ellenzéki erők is azt követelik, hogy Edi Rama államfő mondjon le, mert csak így biztosíthatók a tisztességes és szabad választások június 30-án.

Politikai elemzők szerint akár polgárháborúhoz is vezethet a mélyülő politikai válság Albániában. Az elmúlt hetekben többször is voltak tüntetések a kormány ellen, legutóbb pedig sztrájkot szerveztek az ellenzéki pártok.

A 2017-es választásokat követően az országot irányító Szocialista Párt politikusai, vezető tisztségviselői többször is botrányba keveredtek állítólagos korrupciós ügyeik és az alvilággal folytatott szövetkezéseik miatt, legfőképpen a kábítószer-kereskedelem kapcsán.

A voksolás közeledtével az Albán Demokrata Párt és más ellenzéki erők is azt követelik, hogy Edi Rama albán elnök mondjon le, mert csak így biztosíthatók a tisztességes és szabad választások június 30-án.

Albánia
választás
Edi Rama

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.