Ugrás a tartalomra

Lemondott a miniszter a sorozatgyilkos miatt

2019.05.03
08:11
Forrás
Euronews
Lemondott a ciprusi igazságügyi miniszter, Jonasz Nikolaou. Távozásának oka az a sorozatgyilkosság, ami az elmúlt napokban igencsak borzolta a kedélyeket.

A gyilkosságokkal vádolt, őrizetben lévő 35 éves katonatiszt nemrégiben ismerte be, hogy 2016 óta hét nőt ölt meg, az áldozatokkal egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg. A holttesteket betondarabokkal nehezített bőröndökbe rejtve egy használaton kívüli rézbánya vörös vizű szennyvíztározójába dobta. Az elmúlt három hétben négy holttestet találtak meg, a többi áldozatét még keresik. Az igazságügyi miniszter most lelkiismereti és elvi okokból mondott le, reagálva arra, hogy a hatóságokat sokan kritizálják amiatt, hogy nem foglalkoztak elég alaposan az áldozatok eltűnésének kivizsgálásával. Azért hozzátette: teljesen igazságtalannak tartja a kormány vagy egy miniszter felelősségét firtatni a nyomozással kapcsolatban. „Ahogy mindenki tudja – vagy legalábbis tudnia kéne –, a miniszter nincs bevonva, és nem is kell, hogy bevonva legyen az ilyenfajta nyomozásokba” – mondta Nikolaou nicosiai sajtótájékoztatóján.

Ciprus
igazságügyi miniszter
lemondott

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.