Ugrás a tartalomra

Hosszú sorok az útlevelekért Újvidéken

2019.05.03
15:29
2020.03.25
10:40
Forrás
Pannon RTV
Hosszabb sorok alakultak ki az újvidéki rendőr-igazgatóság épületében az útlevélkérelmeket fogadó tolóablakok előtt az elmúlt hetekben.

Ha már reggel hét óra előtt érkezik a kérelmező, az sem garancia arra, hogy kap időpontot aznapra. Az elektronikus közigazgatás, vagyis az internetes felületen igényelhető időpontok májusra már mind foglaltak, és júniusra is alig maradt időpont. Amennyiben az újvidékiek szeretnék elkerülni a többórás várakozást, útlevélkérelmüket átadhatják a környező, kisebb településeken, hiszen a törvény szerint ezt megtehetik az egész dél-bácskai körzet területén. A rendőrség közleménye szerint a tavaszi, nyár eleji időszakra jellemző, hogy megnövekszik a kérelmek száma. Ráadásul éppen tíz éve kezdték el az új típusú, biometrikus útlevelek kiadását, ezek érvényessége pedig most jár le.

Újvidék
várakozás
időpont
útlevél

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.